Maten på Färna

Naturliga råvaror är grunden i all vår matlagning. Till vår hjälp har vi våra nära bönder, bergslagens skogar & den egna köksträdgården.
Här på Färna sitter man i lugn och ro i vår matsal och låter sig bli  serverad, lunch som middag. 

Till lunchen serveras en förrätt där det gröna dominerar, herrgårdsbakat bröd på ekologiskt mjöl och en varmrätt lagad från grunden med klassiska svenska smaker och råvaror. Avslutningsvis serveras en lagom stor och lagom söt dessert, så du får lite extra energi till eftermiddagens möten. 

Våra tre- & fyrarätters middagar är modern gastronomi på råvaror från våra nära bönder.
Vi låter säsongen styra vilka  råvaror som är bäst i just nu, allt annat är otänkbart!

I våra fyrarättersmiddagar serveras utvalda lokal ostar, allt från en krämig kittost från Wernergårdens till en syrlig getost från Vallgarn.

Varje årstid har sin charm och sina råvaror. I vår receptsamling hittar ni goda recept för alla årets säsonger.

Välkommen till bords!
Inga-Lena Eriksson, Köksmästare & Restaurangchef, Färna Herrgård & Spa

Våra vinleverantörer
Vi samarbetar med några av Sveriges bästa vinleverantörer som är experter på att fånga upp de bästa vinerna ute i världen!
Flera av dem har dessutom vinklubbar där ni som privatperson kan få ta del av exklusiva lanseringar, kurser, provningar mm.
Så här länkar vi till några av våra vinleverantörer och deras klubbar.

Johan Lidby vinhandel
Vinklubben

Vingruppen i Norden
Club Vinunic

Vinovativa
Fan club



One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well. "Virginia Woolf"

 

I glaset i april

Vår köksmästare & sommelier, Inga-Lena Eriksson tipsar om nya ädla drycker att prova. Först ut är cognac från Delamain.

I glaset i maj

Maj är månaden med extra allt. I Färnaköket frossar vi i nässlor, sparris, maskros & kirskål men i glaset är allt rosa!

I glaset i juni

Grilloset ligger tungt i våra trädgårdar just nu. Vad vore den svenska sommaren utan våra grillar! Alla älskar grillat och det är inte svårt att få ihop en buffé med smaskiga tillbehör.

I glaset i juli

Sommarviner för mig ska vara lätta och krispiga på den vita sidan och röda så är det två kategorier, antingen dom lättare och sen dom som jag hade med förra gången, våra grillviner.

I glaset i augusti-september

Augusti månad glömdes bort, eller jag vet inte riktigt vart den tog vägen? Det är ju lite kvar av augusti så i denna månads "I glaset" får bli en combo av augusti/september.

Vår Köksmästare..

..Inga-Lena Eriksson, en eldsjäl och matnörd som värnar om svenska & lokala råvaror på riktigt!