Recept

Här har vi samlat recepten på många av våra populära bakverk, marmelader & maträtter. Besök oss här med jämna mellanrum, vi fyller på efter hand.

Lycka till! Inga-Lena Eriksson, köksmästare, Färna Herrgård & Spa

Rabarbermarmelad & Västerbottenkex

Tilltugg till vårens mingel. En ost från våra nära bönder och det blir succé !

Rabarberchutney

Här på Färna kan vi stoltsera med en stor rabarberodling runt knuten. Rökt rabarberchutney är ett riktigt gott grilltillbehör med doft av svensk sommar!

Tuppbröst, citrus & stomp

En lunchfavorit med smak av gräslök & citrus. Tuppbrösten kommer från en av våra favoritbönder, Jenny på Hagby Gård utanför Enköping.

Färnas ramslöksröra

Vitlöksdoftande ramslök & Västerbottenost. En röra med doft av vår.

Färnalimpa

Ett grovt bröd bakat på en mängd olika mjölsorter & frön och så lite sirap för smakens skull.

Surdegsbröd

Baka vårt härliga surdegsbröd. Degen förbereder du dagen före.

Kummin, lingon & ost

Perfekt att servera efter middagen eller som ett litet tilltugg till drinken. Ostarna kommer från Birgitt & Bengt, Wernergårdens Mejeri.

Äppeldryck

En värmande äppeldryck, perfekt alternativ till den klassiska glöggen eller med ut i skogen.

Pariservåffla

En liten men naggande god läckerbit som ofta återkommer bland våra sju sorters kakor på vårt Afternoon tea.

Citron- & mandelkakor

Små & naggande goda med ett hårt yttre men mjukt och sött inre!

Vit chokladkaka

Ännu en favorit från vårt Afternoon tea. Gott med grädde & bär.

Svampsoppa

Denna mustiga soppa passar perfekt kyliga höstkvällar och kan med fördels toppas med lite rökt kött, gärna vildsvin, serveras med ett gott surdegsbröd!

Höstkyckling

Höstkyckling med doft av apelsin serverad med honungsrostade rotfrukter & rödbetor. En krämig coleslaw på pumpa & rödlök som tillbehör.

Saras semlor

Prisade bagerskan Sara Fjärrstrand delar med sig av sitt läckra semmelrecept där hon bland annat gör egen mandelmassa.