Färnas ramslöksröra

Vi vet att våren är här på riktigt när vi kan börja använda Ramslök. Denna vitlöksdoftande lökväxt kan man hitta i vilt tillstånd i de södra delarna av Sverige men går även utmärkt att odla själv.

Just denna röra kan ni ofta avnjuta under våra luncher nu på våren som tillbehör till surdegsbrödet.
Ramslöken vi använder kommer just nu från Stenhuse Gård på Gotland.

Såhär gör du Färnas Ramslökspesto

Mixa samman alla ingredienser till en massa, ringla i oljan lite i taget till en önskad konsistens. 
Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna med ett gott surdegsbröd till.

Lycka till!

Ring eller maila oss på

Ingredienser

  • 50 g ramslök
  • 100 g persilja
  • 300 g solrosfrön, rosta gärna för en nötigare smak.
  • 100 g riven Västerbottenost
  • 1 dl Kallpressad rapsolja
  • Salt och peppar

Dela