Pariservåfflor

En liten men naggande god läckerbit som ofta återkommer bland våra sju sorters kakor på vårt Afternoon tea. Vi har valt att göra en minivariant av denna klassiker.

Gör såhär
Arbeta ihop samtliga ingredienser i en bunke. Kavla ut degen till en 3-4 mm tjock deg. Nagga degplattan med en gaffel och stansa ut runda ringar i lagom storlek.
Tryck kakornas översida lätt i strösockret och lägg dem med sockersidan uppåt på en smord plåt.Grädda kakorna i 275 grader i ca 5 minuter. Låt svalna. 

Smörkrämen
100 g smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

Rör ihop smör, florsocker, vanilj och äggula till en fluffig smörkräm.
Lägg ihop kakorna två och två med en klick smörkräm emellan.


Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 1/3 dl vetemjöl
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 1-2 dl strösocker till garnering

Dela