Soppa på svart trumpetsvamp

Denna mustiga soppa passar perfekt kyliga höstkvällar och kan med fördels toppas med lite rökt kött, gärna vildsvin, serveras med ett gott surdegsbröd!

Så här gör du svampsoppan

  1. Hacka svampen och löken, fräs i olja.
  2. häll i sherryn, slå på buljongen och toppa med grädden och låt puttra ihop.
  3. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Koka upp lite av soppan utan svamp och mixa upp till ett skum och toppa soppan med skummet samt lite av hackad svamp.

På höstarna här på Färna dignar oftast skogarna av läcker svamp, blåbär & lingon. Passa på att uppleva skogen när den är som vackrast!

 

Frågor om receptet?
Kontakta köksmästare Inga-Lena Eriksson

 

Ingredienser

  • 3dl svarttrumpetsvamp eller annan svamp
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk kallpressad rapsolja från Väsby gård
  • 1 msk sherry
  • 5dl rotfrukts- och svampbuljong
  • 3dl grädde
  • Salt och peppar

Dela