Vit chokladkaka med citron

På förfrågan. Denna chokladkaka serveras ofta som lunchdessert med lite grädde & bär. Mums!

Vit choklad- & citronkaka. Såhär gör du

Smält smöret och den vita chokladen och blanda samman dessa tillsammans med citronsaft och zest av citronskalet.

Vispa försiktigt ihop socker, ägg samt vaniljsocker, vill inte ha det fluffigt utan bara så sockerkristallerna börjar lösa sig.
Rör i den smälta smör-choklad blandningen och blanda sist i mjölet.
Grädda i springform eller dylikt i 160 °C i ca 20-30 minuter beroende hur kladdig du vill ha den.

Lycka till!

Frågor om receptet?
Kontakta köksmästare Inga-Lena Eriksson

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • skalet av en citron
  • 1 msk citronsaft

Dela